Teraz jest 23 sty 2020, o 07:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Problem z PM4 - czarny ekran itp. 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: 16 wrz 2008, o 18:13
Posty: 25
Lokalizacja: Wrocek
Post Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Zainstalowałam i włączyłam PM4. Od dawna chciałam pograć w tą grę i byłam taaaakaaa szczęśliwa, a tu klops --_--. Czemu? A więc udało mi się wpisać imię, nazwisko datę urodzenia i tak daleeej..., ale w momencie, w którym ma się pojawić opening, zamiast niego pojawia się sam dźwięk, czarny ekran i .... nie da się ruszyć myszką!! Próbowałam to przeczekać, ale wtedy po prostu nie ma....niczego --_--. Nie wiem co zrobiłam nie tak... mam Viste jak coś ^^


16 wrz 2008, o 18:18
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Spróbuj rad udzielonych przez XEN0Na w tym wątku: viewtopic.php?f=5&t=37
Gdyby nic to nie dało, daj znać - będziemy kombinować dalej :yes:

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


16 wrz 2008, o 18:27
Avatar użytkownika

Dołączył: 16 wrz 2008, o 18:13
Posty: 25
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Ok więc to raczej nic nie dało --_--
No więc ten patch, o którym była mowa w tamtym temacie to już miałam go wcześniej. Mam j. japoński (na pewno, bo nawet w kalendarzu mam japońskie krzaczki XD). Próbowałam otworzyć grę w różnych trybach zgodności, ale ... w 98 nie działało, a co do reszty..nie dawało żadnych efektów. AppLocale nie chce się zainstalować (czyżby przez Vistę? mam jej serdecznie dość).


16 wrz 2008, o 18:43
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Vista jest istotnie upierdliwa, też z niej zrezygnowałam i wróciłam do XP. Jeśli masz czas i siły, możesz spróbować zainstalowania XP i krok po kroku odpalania "PM 4"...

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


16 wrz 2008, o 19:19
Avatar użytkownika

Dołączył: 16 wrz 2008, o 18:13
Posty: 25
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Taaa jasne...XP...chciałabym, ale jest jedno ale! Ostatnio kiedy instalowałam nowy system według dokładnej instrukcji mojej przyjaciółki...poprzestawiałam coś w partycjach i skasowałam tylko połowę starego systemu. Wolę się już do tego nie zabierać.


16 wrz 2008, o 19:33
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 15 cze 2008, o 13:36
Posty: 563
Lokalizacja: Piaseczno
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Hmm... a próbowałaś odinstalowac grę i nagrać ją jeszcze raz?

_________________
- Ach, ja bym tego nie zniósł, żeby Tygrys miał zostać Smutny! - rzekł Prosiaczek bez przekonania.
- Tygrysy nigdy nie zostają Smutne - wyjaśnił Królik. - One przechodzą przez to ze Zdumiewającą Szybkością.


16 wrz 2008, o 21:46
Avatar użytkownika

Dołączył: 16 wrz 2008, o 18:13
Posty: 25
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Odinstalowywałam, instalowałam i restartowałam system i nic --_--


16 wrz 2008, o 22:19
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Pozostaje czekać na XEN0N`a...

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


17 wrz 2008, o 08:55
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 sty 2008, o 21:23
Posty: 600
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Gdy pojawia sie ten czarny ekran to towarzysza temu jakies dzwieki. Leci muzyka w tle albo slychac kogos glos?
Gdy pojawia sie czarny ekran to program jest oznaczony jako "nie odpowiada"?
Masz ustawiony system jako "japoński"?

Ponizej link jak zainstalowac applocale na viscie, sugeruje drugie rozwiazanie:
Kod:
http://www.mydigitallife.info/2007/05/26/workaround-to-install-microsoft-applocale-utility-in-windows-vista/


17 wrz 2008, o 12:08
Avatar użytkownika

Dołączył: 16 wrz 2008, o 18:13
Posty: 25
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: Problem z PM4 - czarny ekran itp.
Tak leci muzyka taka jaka powinna by w openingu.
Tak program jest oznaczony jako brak odpowiedzi.
Myślę, że mam tak ustawiony system.
Co do AppLocale to ja jestem ciemna i nie rozumiem sposobu tam opisanego.

:edition:

Ha! A dzień bez Cube działa (szkoda, że takie krótkie..ale za to jakie słodkie ^^) beż żadnych problemów. Ciekawe dlaczego?


17 wrz 2008, o 13:44
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.

Dance Dance Revolution - DDR, PiU, Stepmania!
Drunk-otaku-inn